Blog
11 April 2015

Finale Sjong. Zowel Nynke als Rixt zingen lekker. De winnares word Nynke!!! Wat een mooie ervaring weer om mee te maken. Ook ontvangt Nynke een prijs voor haar vertaling van het nummer "you’ve got a friend” . Foar no en altyd. Zowel Nynke als Rixt treden op voor Omroep Friesland.

4 April 2015

De afgelopen maanden vaak mee gespeeld ter ondersteuning in het BKO (kamerorkest van het Bogerman te Sneek) en het SSO (symfonieorkest Sneek). Op deze stille zaterdag dienst meegespeeld met BKO te Sneek. 

3 April 2015

Uitvoering van het stuk "Gat in het dak” te Purmerend met koor. Dirigent Peter Wagenaar. Continuo en solo. Heerlijk lekker achter mijn cello.


Maart 2015 

2 zangleerlingen doen mee met Sjong 2015. Nynke Gijsen en Rixt Rypma. Ze komen allebei in de finale!! Wat ben ik trots op jullie. 


Januari 2015

Het leerorkest gaat goed. Heb nu al 26 celloleerlingen op de 2 scholen! Allemaal in groep 5 van de basisschool behalve een, dat is een dappere lerares. Echt genieten. We werken naar het grote concert toe dat zal plaats vinden op 10 juni in de jaarbeurs te Utrecht. Daar zal het koninklijk paar ook bij aanwezig zijn. Op 11 april groepsrepetitie gehad. Het ging al aardig goed, maar er moeten nog een paar nummers worden gestudeerd. Werk aan de winkel.


23 september 2014

Werkzaamheden op de cello gaan uitbreiden. Leerorkest Haren gaat op 21 oktober los! Een geweldig initiatief waardoor kinderen van de basisschool groep 5 les krijgen op instrumenten die samen een orkest vormen. Ik neem de cello’s voor mijn rekening!!!! 8 september 2014

Op 23 oktober 2014 start ik als nieuwe dirigente bij het vrouwenkoor Fammuze te Leeuwarden. Een geweldige uitdaging met erg inspirerende leden. ( kunnen nog nieuwe leden gebruiken. )1 september 2014

De vakantie door wordt er aan een musical gewerkt samen met zangdocent en Marco Rypma en pianist/docent Peter Wagenaar. Het heeft meer voeten in aarde en het besluit is genomen om eerst met een jongeren projectkoor te starten. Zo krijgen de spelers die eventueel met de musical, na het projectkoor, mee willen doen al een goed gevoel met elkaar en met mij en de muzikanten. 

Projectkoor start op 27 oktober 2014. 
Zondag 29 juni concert in de Spylder te Warns.

Aanvang 15.00 uur.  Toegang gratis.

Er zal door leerlingen en jonge talenten een gevarieerd concert gegeven worden. Nynke en Quinne zullen zowel solo als samen optreden. Zij worden begeleid door onder andere het nieuw gevormde combo. Dit bestaat uit jonge muzikanten. Marit en Eise Hille Ris Lambers (fluit/piano), Karst Berkenbosch(bas), Martijn Rozema(drums). Ook doet Froukje af en toe mee op de cello. Er zullen ook naar het Fries vertaalde werken te horen zijn. Doutzen Groothof, Petra Visser, Karin Vergouwen, Erik Tigchelaar en Rein Hettinga (zang/gitaar) zullen zich laten horen. Brechtje van Dijk net terug van Oerol Festival (Terschelling) waar zij optreed met haar eigen band Leeuwenhart, zal eigen werk zingen met gitaar begeleiding.Workshop 20 mei en 24 mei.

De workshop die 20 mei op de agenda staat wordt met enthousiasme ontvangen. Wanneer je ook mee wilt doen schrijf je dan in via de mail ( info@froukjedewit.nl) of telefonisch 06-20289382 . Dit kan tot en met zondag18 mei. Doe je mee, trek dan voor de worshop kleding aan die gemakkelijk zit. 


Brechtje van Dijk laat weer van zich horen!!!

Ze zal optreden op het Oerol festival op Terschelling. De try-outs voor deze concerten vinden plaats op 8 juni van 12.00 uur tot 12.30uur in het Vondelpark en op 14 juni van 16.30 tot 17.30 uur op het conservatorium te Amsterdam.

Oerol concerten zijn op 19 en 20 juni van 15.30 tot 16.30. Van harte aanbevolen!!!!Drie van mijn leerlingen zijn bezig met een speciaal door hen geïnitieerd samenwerkingensverband. Ze zijn aan het brainstormen over teksten en vertalingen van nummers in het Fries. Wanneer we er meer over weten zal dit weer op deze blog pagina te lezen zijn.


Nynke Gijsen 12 jaar ( woonplaats Heeg)

Sinds een jaar heeft Nynke met veel plezier zangles bij Froukje. Ze heeft meegedaan met een concours georganiseerd door FeMuZa Sudwest Fryslân. Nynke won de eerste prijs in haar categorie. Alle winnaars gaan op 30 mei aanstaande een gezamelijk concert geven in het theater te Sneek. Nynke zal begeleid worden door een combo bestaande uit jonge muzikanten. Eise ( 15 jaar en zoon v Froukje) op de piano. Marit (17 jaar en dochter van Froukje) op de dwarsfluit. Martijn Rozema (18 jaar) drums, Karst Berkenbosch ( 18 Jaar) bas en Froukje de Wit op de cello.                                                                              Quinne Wagenaar, die ook zangles heeft bij Froukje, zal in twee van de vier nummers een duet vormen met Nynke. Het belooft een heel mooie avond te worden. De toegang is GRATIS.

Mei 2014

De laatste workshop van dit seizoen 2013/2014 is op vrijdag 9 mei  en begint om 19.30 uur. We zijn met een klein groepje, daar er toch wel wat leerlingen verhinderd waren. Maar diegenen die er wel waren hebben hun beste beentje voorgezet. Er is werk uit de pop,musical en klassieke muziek gezongen. De begeleiding was weer in goede handen van Peter Wagenaar. Dit keer heeft ook Eise(piano) en ondergetekende zelf(cello) ook een aantal stukken begeleid. Er zijn een aantal initiatieven en concerten op komst en ook nog in de planning( Datum en plaats nog niet bekent!! Komt nog.) Ik dank de leerlingen voor hun positieve inzet en opbouwende kritiek over elkaar. De workshop geeft je toch altijd weer die spanning zodat het interessant blijft voor alle leerlingen om aan mee te doen. De eigen gebakken appeltaart was ook weer van de partij en achteraf een lekker drankje ook. Concluderend ; het was weer een geweldige avond!!!Workshop 14 december. De workshop begint om 19.30 uur op het Fadershofstee4. 

De lucht van eigen gebakken appeltaart komt je bij de ingang al tegemoet. Ook al heb je goed gegeten de verleiding is groot. Eerst koffie/thee en een stukje taart. De vleugel staat weer in de zitkamer. Er gaan 10 leerlingen zingen!

Er word klassiek en populaire muziek gezongen onder de bezielende begeleiding van Peter Wagenaar aan de vleugel .

Er zijn bij alle leerlingen grote vorderingen te horen. De leerlingen weten nog hoe iemand de vorige workshop zong en horen duidelijk het verschil. Zo ondersteunend zijn de woorden van de leerlingen zelf voor elkaar. 

Hartverwarmende avond die in een jamsessie eindigde met Peter op de vleugel en songs van Frank Sinatra naadloos overgaan in Arie Antigue in Kerst liederen veelal meerstemmig enz..... voor 1 1/2 uur.  23.45 uur de laatste de deur uit. Het was een geweldig leerzame,spannende en saamhorige avond. Op naar 15 maart.

 

Vanaf 1 oktober weer hard aan het werk met alle leerlingen.

Iedereen krijgt de nieuwsbrief met daarin de planning voor het hele lesseizoen.[oktober t/m april]. Worshopdata's en inhaal ochtenden zijn nu bekend. De eerste workshop zal op vrijdag14 december plaatsvinden.


Het concert op 10 juni.

Er was al een grote bedrijvigheid om een uur of 13.00. Leerlingen konden inzingen met pianist Peter Wagenaar, danwel inspelen om de akoestiek van de ruimte te leren kennen.

Wat ook zo fijn is aan de Spylder: de kleedruimte achter ! Daar werd professioneel de make-up en het haar gedaan, voor een ieder die dat wou. Onze geheime kracht Ilona heeft een mooi staaltje visagie laten zien. Het zag er geweldig uit.

15.00 aanvang van het concert. Zaal stroomt vol!

Daar iedereen die voor de pauze optrad  al in een halve cirkel op het podium zat, kon het programma maar doorstromen. Dat was fijn voor zowel de uitvoerenden als het publiek.

Iedereen heeft zeer goed gepresteerd en de sfeer was onderling heel relaxt en motiverend.

Met tussendoor een lekker pauze, klonken om 17.00 uur de laatste noten .

Het was een feest!  Zo te horen na afloop, (en nog dagen daarna) zeker voor nog eens over een niet al te lange tijd.

Daar zal ik zeker gehoor aan geven.

Dank voor jullie inzet en prestaties. Froukje1 juni 2012  

AANKONDIGING !!!  Triskel Concert

Zondag 10 juni om 15:00 uur in de Spylder te Warns

Optredens van leerlingen en aanstormend jong talent

Brechtje van Dijk (Winnares Radio 2 Covercontest)

Anne Fleur en Sanne (Conservatoria)

Marit, Eise Hille Ris Lambers (dwarsfluit -piano)

Quinne Wagenaar, Coby, Michiel, Petra, Doutzen, Ilona e.a.

Met medewerking van Peter Wagenaar (piano), Anke van Straalen (dwarsfluit) , 

Froukje de Wit (zang & cello)


25 mei 2012

Mijn Leerling Brechtje van Dijk is definitief aangenomen in het eerste jaar conservatorium Amsterdam voor de compositie opleiding. Ik ben zo blij voor haar. Er komen maar 3 leerlingen in zo'n jaar. Dus dat is even heel wat.


12 april 2011

Workshop met (bijna) al mijn leerlingen in Bolsward.  Het niveau van deze workshop was beduidend hoger dan de voorgaanden! Complimenten over de focus waarin iedereen zat.

Het doel van de workshop is dat je even de spanning van voor het optreden voelt en samen met de andere leerlingen daarmee leert omgaan. Super hoe jullie het samen deden!

Na afloop gezellig met z'n allen een wijntje gedronken.


23 dec 2011

Brechtje van Dijk wint de Radio 2 Top2000 Covercontest !! Van harte Brechtje !

2010

Even iets over mijn lessen bij Ingrid Voermans te Den Haag:

Haar aparte werkwijze past mij als een handschoen en stimuleren mij om door te gaan op de weg waar ik nu zit. De ontspannen sfeer en benadering van het gebruik van de stem nodigt uit tot nog meer inzicht in jezelf en een fijngevoelige instelling mbt het gebruik van de stembanden.

Loslaten is onontkoombaar en bevrijdend.